Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaviarströmming

Här kommer något för dig som gillar strömming och svensk husmanskost! En delikat kaviarströmming med ljuvlig sås av grädde, purjolök, kaviar och finskuren gräslök. Kan det bli bättre? Ja, fast bara om den serveras med nypressad potatis och citronklyftor såklart!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina strömmingen.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Klipp av fenorna på strömmingen. Krydda köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd strömmingen i mjölet. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
  4. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp grädden, lägg i purjolöken, koka sakta 3–4 minuter. Rör ner kaviar och finskuren gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa potatisen och servera strömmingen med kaviar- och purjolöksgrädde, potatis och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Servera med hårt bröd så känns inte benen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g strömmingsfiléer
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk kaviar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2972 kJ / 711 kCal