Kaviarströmming
Här kommer något för dig som gillar strömming och svensk husmanskost! En delikat kaviarströmming med ljuvlig sås av grädde, purjolök, kaviar och finskuren gräslök. Kan det bli bättre? Ja, fast bara om den serveras med nypressad potatis och citronklyftor såklart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g strömmingsfiléer
900 g fast potatis
salt och peppar
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
1/2 purjolök
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Servera med hårt bröd så känns inte benen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 711 kCal
Fett41.5 g
Kolhydrater53 g
Protein28.8 g
Kommentar
God sås. Passar nog till annan fisk också.
Lena
2013-03-29