Kaviarströmming

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Kaviarströmming

Här kommer något för dig som gillar strömming och svensk husmanskost! En delikat kaviarströmming med ljuvlig sås av grädde, purjolök, kaviar och finskuren gräslök. Kan det bli bättre? Ja, fast bara om den serveras med nypressad potatis och citronklyftor såklart!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Kaviarströmming

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  strömmingsfiléer
900 g  fast potatis
salt och peppar
1 dl  vetemjöl
3 msk  smör eller margarin
1/2   purjolök
2 dl  vispgrädde
3 msk  kaviar
1/2   kruka gräslök
1/2   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Servera med hårt bröd så känns inte benen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

God sås. Passar nog till annan fisk också.

Lena

2013-03-29

Näringsvärde per portion

Energi2972 KJ / 711 kCal
Fett41.5 g
Kolhydrater53 g
Protein28.8 g

Testa liknande recept

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk strömminglåda
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ört- och kaviarfylld strömming med ärter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med varm potatissallad
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga