Kaviarströmming

3
1
Kaviarströmming

Här kommer något för dig som gillar strömming och svensk husmanskost! En delikat kaviarströmming med ljuvlig sås av grädde, purjolök, kaviar och finskuren gräslök. Kan det bli bättre? Ja, fast bara om den serveras med nypressad potatis och citronklyftor såklart!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Kaviarströmming

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g strömmingsfiléer
900 g fast potatis
salt och peppar
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
1/2 purjolök
2 dl vispgrädde
3 msk kaviar
1/2 kruka gräslök
1/2 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Servera med hårt bröd så känns inte benen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lena

2013-03-29

God sås. Passar nog till annan fisk också.

Näringsvärde per portion

Energi 2972 KJ / 711 kCal
Fett 41.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 28.8 g
Läs mer om näringsvärden