Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

3
1
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn är en lättlagad variant på stekt strömming. Gör en röra av kaviar, grädde, dill, gräsök och purjolök. Häll den över rullade strömmingsfiléer i en form. Strö över ströbröd. Med eller istället för sill och inlagd strömming som julmat, påskmat eller till midsommar.

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Ingredienser

8 portioner
1 kg strömmingsfilé
salt och vitpeppar från kvarn
2 dl kaviar
3 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 dl finstrimlad purjolök
1 dl finhackad gräslök
4 msk ströbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Holger

2022-03-10

Enkelt men förvånansvärt gott

Näringsvärde per portion

Energi 1889 KJ / 451 kCal
Fett 352 g
Kolhydrater 93 g
Protein 249 g
Läs mer om näringsvärden