Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn är en lättlagad variant på stekt strömming. Gör en röra av kaviar, grädde, dill, gräsök och purjolök. Häll den över rullade strömmingsfiléer i en form. Strö över ströbröd. Med eller istället för sill och inlagd strömming som julmat, påskmat eller till midsommar.

Ingredienser
8 portioner
1 kg strömmingsfilé
salt och vitpeppar från kvarn
2 dl kaviar
3 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 dl finstrimlad purjolök
1 dl finhackad gräslök
4 msk ströbröd
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett35.2 g
Kolhydrater9.3 g
Protein24.9 g
Kommentar
Enkelt men förvånansvärt gott
Holger
2022-03-10