Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn är en lättlagad variant på stekt strömming. Gör en röra av kaviar, grädde, dill, gräsök och purjolök. Häll den över rullade strömmingsfiléer i en form. Strö över ströbröd. Med eller istället för sill och inlagd strömming som julmat, påskmat eller till midsommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Klipp ryggfenan av strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnet nedåt, krydda med salt och peppar. Rulla ihop strömmingen och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form.
  3. Rör ihop kaviar, grädde, dill, purjo- och gräslök.
  4. Häll kaviarblandningen över strömmingsrullarna och strö över ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg strömmingsfilé
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 2 dl kaviar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 4 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1889 kJ / 451 kCal