Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn är en lättlagad variant på stekt strömming. Gör en röra av kaviar, grädde, dill, gräsök och purjolök. Häll den över rullade strömmingsfiléer i en form. Strö över ströbröd. Med eller istället för sill och inlagd strömming som julmat, påskmat eller till midsommar.

Kaviar- och purjolöksströmming i ugn

Ingredienser

8 portioner
1 kg  strömmingsfilé
salt och vitpeppar från kvarn
2 dl  kaviar
3 dl  vispgrädde
1 dl  finhackad dill
2 dl  finstrimlad purjolök
1 dl  finhackad gräslök
4 msk  ströbröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Enkelt men förvånansvärt gott

Holger

2022-03-10

Näringsvärde per portion

Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett35.2 g
Kolhydrater9.3 g
Protein24.9 g

Testa liknande recept

Kaviarströmming
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ört- och kaviarfylld strömming med ärter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga