Gravad sötsur strömming

0
0
Gravad sötsur strömming

Den hemmagravade, sötsura strömmingen tar ett par dagar att förbereda, men passar sedan perfekt till midsommarlunchen. Den sötsura såsen ger strömmingen lite extra sting. Servera med färskpotatis och knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gravad sötsur strömming

Ingredienser

10 portioner
1 kg strömmingsfiléer
8 vitpepparkorn
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Sötsur sås

1 dl vit sirap
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 - 2 1/2 msk sweet chilisås
1 krm salt
2 krm vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Börja med strömmingen två dagar innan den ska serveras.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer