Tångströmming

Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tångströmming

Våga variera den inlagda sillen med gravad strömming i krämig sås! Gravad strömming i romsås är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Här är en minst lika god variant med vegetarisk tångkaviar i stället för fiskrom. Spara gärna en klick att garnera med!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Tångströmming

Ingredienser

6 portioner
500 g strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 dl ättiksprit
1 msk salt

Sås

1 schalottenlök
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
finrivet skal av 1 citron
1 burk röd kaviar av tångtyp (à ca 75 g)
salt
peppar

Gör så här

08:00:00
12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1025 KJ / 245 kCal
Fett18 g
Salt0.56 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g

Testa liknande recept

  • Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingslåda à la Jacob
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt inlagd strömming
    Betyg 4.8 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaviarströmming
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad