Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad är en fantastisk fiskrätt att bjuda gäster på. Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och basmatiris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Lägg laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på sesamoljan och strö över tandoorikrydda. Krydda med peppar.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Lägg dem runtom fisken och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  5. Sallad: Skär gurkan i tunna skivor. Finstrimla spetskålen. Lägg gurka och kål i en skål. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda grönsakerna med en dressing av olja, citronskal, citronjuice, salt och peppar.
  6. Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och kokt ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ,
t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 krm peppar
  • 2 paprikor
  • 1/2 msk olivolja
  • 4 port ris, gärna basmatiris
Gurk- och spetskålssallad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 spetskål
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2454 kJ / 587 kCal
Läs mer om näringsvärden