Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad
![Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33553/cf_259/tandoorilax_med_gurk-_och_spetskalssallad.jpg)
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad är en fantastisk fiskrätt att bjuda gäster på. Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och basmatiris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
![Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33553/cf_259/tandoorilax_med_gurk-_och_spetskalssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à 140 g)
2 tsk sesamolja
2 tsk tandoorikrydda
1 krm peppar
2 paprikor
1/2 msk olivolja
4 port ris, gärna basmatiris
Gurk- och spetskålssallad
1/2 gurka
1/2 spetskål
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ,
t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 587 kCal
Kommentarer