Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

2
0
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad är en fantastisk fiskrätt att bjuda gäster på. Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och basmatiris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à 140 g)
2 tsk sesamolja
2 tsk tandoorikrydda
1 krm peppar
2 paprikor
1/2 msk olivolja
4 port ris, gärna basmatiris

Gurk- och spetskålssallad

1/2 gurka
1/2 spetskål
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ,
t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2454 KJ / 587 kCal
Läs mer om näringsvärden