Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad är en fantastisk fiskrätt att bjuda gäster på. Servera tandoorilaxen med ugnsrostad paprika, gurk- och spetskålssallad och basmatiris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Tandoorilax med gurk- och spetskålssallad

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar lax (à 140 g)
2 tsk  sesamolja
2 tsk  tandoorikrydda
1 krm  peppar
2   paprikor
1/2 msk  olivolja
4   port ris, gärna basmatiris

Gurk- och spetskålssallad

1/2   gurka
1/2   spetskål
rivet skal av 1/2   citron
1/2 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ,
t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2454 KJ / 587 kCal

Testa liknande recept

Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornfärsgryta tandoori med gult ris
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé med rostad kokos i currybuljong
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tandorilax med morotsraita
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga