Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tandoorilax med gurkyoghurt

En smakrik tandoorikryddad laxfilé passar utmärkt ihop med en krämig gurkyoghurt smaksatt med vitlök. Ät tillsammans med nykokt ris och toppa med myntablad som adderar en extra dimension av fräschör till rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda laxen med tandoorikryddan.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Gurkyoghurt: Tärna gurkan och blanda med yoghurt, pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxen runt om i oljan i en stekpanna ca 4 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Servera laxen med ris och gurkyoghurt och mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port laxfilé
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1 tsk olja
  • 2 port ris
Gurkyoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 671 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer