Tandoorilax med gurkyoghurt
En smakrik tandoorikryddad laxfilé passar utmärkt ihop med en krämig gurkyoghurt smaksatt med vitlök. Ät tillsammans med nykokt ris och toppa med myntablad som adderar en extra dimension av fräschör till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port laxfilé
2 msk tandoorikrydda
1 tsk olja
2 port ris
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt5.14 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Barnen älskade denna rätten
Malin
2018-12-30