Tandoorilax med gurkyoghurt

8
1
Tandoorilax med gurkyoghurt

En smakrik tandoorikryddad laxfilé passar utmärkt ihop med en krämig gurkyoghurt smaksatt med vitlök. Ät tillsammans med nykokt ris och toppa med myntablad som adderar en extra dimension av fräschör till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Tandoorilax med gurkyoghurt

Ingredienser

2 portioner
2
port laxfilé
2 msk
tandoorikrydda
1 tsk
olja
2
port ris

Gurkyoghurt

1/2
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1
kruka mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Malin

2018-12-30

Barnen älskade denna rätten

Näringsvärde per portion

Energi 2768 KJ / 661 kCal
Fett 31 g
Salt 5.14 g
Kolhydrater 58 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept