Tandoorilax med gurkyoghurt

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Tandoorilax med gurkyoghurt

En smakrik tandoorikryddad laxfilé passar utmärkt ihop med en krämig gurkyoghurt smaksatt med vitlök. Ät tillsammans med nykokt ris och toppa med myntablad som adderar en extra dimension av fräschör till rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Tandoorilax med gurkyoghurt

Ingredienser

2 portioner
2   port laxfilé
2 msk  tandoorikrydda
1 tsk  olja
2   port ris

Gurkyoghurt

1/2   gurka
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
1   kruka mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Barnen älskade denna rätten

Malin

2018-12-30

Näringsvärde per portion

Energi2768 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt5.14 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandorilax med morotsraita
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt lax med myntayoghurt
Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt lax med vitlökssås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt lax med gurkyoghurt
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorilax med gurkgurt
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga