Tandooristekt lax med myntayoghurt

16
5
Tandooristekt lax med myntayoghurt

Lax kan tillagas och smaksättas på många sätt – och nu är det dags för den tandooristekta! Tandoori är smaker med ursprung från Indien och Pakistan som fått fäste runtom i världen. Till laxen serveras myntayoghurt som du snabbt svänger ihop, ris och hjärtsallad. Bon Appétit.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Tandooristekt lax med myntayoghurt

Ingredienser

2 portioner
2
port ris

Myntayoghurt

1/2
gurka
1/2
kruka mynta
1 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar

Lax

250 g
laxfilé
1/2 msk
tandoorikrydda (eller tandoorimix)
1/2 tsk
olja
1
hjärtsallad
Under 30 minuter

Gör så här

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tandoorikryddan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

12/8/2020

Jättegott! Vi hade ingen mynta hemma och tog riven ingefära istället. Gjorde denna sallad till: https://www.ica.se/recept/asiatisk-morots-och-vitkalssallad-722508/

Malin

8/11/2020

Vi skippade gurkan och la i lite honung i yoghurten

Maria

6/9/2020

Riktigt gott! Jag använde lite limesaft i yoghurten för att få upp syran lite, gjorde väldigt mycket. Sparar detta recept!

Näringsvärde per portion

Energi 2362 KJ / 564 kCal
Fett 23 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept