Tandooristekt lax med myntayoghurt
Lax kan tillagas och smaksättas på många sätt – och nu är det dags för den tandooristekta! Tandoori är smaker med ursprung från Indien och Pakistan som fått fäste runtom i världen. Till laxen serveras myntayoghurt som du snabbt svänger ihop, ris och hjärtsallad. Bon Appétit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
Myntayoghurt
1/2 gurka
1/2 kruka mynta
1 dl matyoghurt
salt
peppar
Lax
250 g laxfilé
1/2 msk tandoorikrydda (eller tandoorimix)
1/2 tsk olja
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 564 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev ingen jättehit här hemma. Smakade som vanlig lax. Myntayoghurten däremot var riktigt god.
Lisa
2021-03-15Mer tandoori krydda i. Myntayoughurten perfekt till. Lagar igen denna rätt. TIna
Christina
2021-03-10Jättegott! Dock kände vi inte tillräcklig smak av tandoorin så vi kryddade extra efterhand.
Jeanette
2021-02-17