Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

6
0
Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Även enkel mat kan vara smakrik och jublande god. Här steks fina laxfiléer i olja och smaksätts med den indiska tandoorikryddan. Tillsammans med salladslöken som marinerats i limesaft och den limesmakande yoghurten höjs rätten till nästa nivå. Ät tillsammans med ris och fräsch gurka så har du en perfekt vardagsrätt att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gurka
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
lime
-
salt
-
peppar
500 g
laxfilé
1 msk
olja
1 msk
tandoorikrydda
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gurkan med salladslöken i limedressingen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2591 KJ / 618 kCal
Fett 26 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept