Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

6
0
Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Även enkel mat kan vara smakrik och jublande god. Här steks fina laxfiléer i olja och smaksätts med den indiska tandoorikryddan. Tillsammans med salladslöken som marinerats i limesaft och den limesmakande yoghurten höjs rätten till nästa nivå. Ät tillsammans med ris och fräsch gurka så har du en perfekt vardagsrätt att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
salt
peppar
500 g laxfilé
1 msk olja
1 msk tandoorikrydda
2 dl matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda gurkan med salladslöken i limedressingen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2591 KJ / 618 kCal
Fett 26 g
Salt 4.2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden