Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad
Även enkel mat kan vara smakrik och jublande god. Här steks fina laxfiléer i olja och smaksätts med den indiska tandoorikryddan. Tillsammans med salladslöken som marinerats i limesaft och den limesmakande yoghurten höjs rätten till nästa nivå. Ät tillsammans med ris och fräsch gurka så har du en perfekt vardagsrätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
salt
peppar
500 g laxfilé
1 msk olja
1 msk tandoorikrydda
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2591 KJ / 618 kCal
Fett26 g
Salt4.2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer