Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Även enkel mat kan vara smakrik och jublande god. Här steks fina laxfiléer i olja och smaksätts med den indiska tandoorikryddan. Tillsammans med salladslöken som marinerats i limesaft och den limesmakande yoghurten höjs rätten till nästa nivå. Ät tillsammans med ris och fräsch gurka så har du en perfekt vardagsrätt att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Lax ”tandoori” med yoghurt och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
salt
peppar
500 g laxfilé
1 msk olja
1 msk tandoorikrydda
2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2591 KJ / 618 kCal
Fett26 g
Salt4.2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandorilax med morotsraita
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorilax med gurkyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt lax med gurkyoghurt
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandooristekt lax med myntayoghurt
Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga