Tandoorilax med gurkgurt

9
1 Klimatsmart
Tandoorilax med gurkgurt

En laxfilé kryddad med tandoori står på kvällens meny! Här äts den med potatis som får rostas i ugnen och med en gurkgurt, alltså en gurka blandad med sojabaserad grekisk gurt. Mumsigt tycker vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Tandoorilax med gurkgurt

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 gurka
2 dl sojabaserad grekisk gurt
3 morötter
1 lime
600 g laxfilé
1 1/2 msk tandoorikrydda
1 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Elisabeth

2020-05-23

Vi pressade lime på fisken och det blev mycket bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2797 KJ / 668 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept