UNDER 30 MIN | Medel

Tandoorilax med gurkgurt

En laxfilé kryddad med tandoori står på kvällens meny! Här äts den med potatis som får rostas i ugnen och med en gurkgurt, alltså en gurka blandad med sojabaserad grekisk gurt. Mumsigt tycker vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med oljan och krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skär gurkan i tärningar och blanda med gurten, smaka av med salt och peppar.
  5. Hyvla morötterna till långa remsor. Pressa över saft från limen och krydda med salt.
  6. Skär laxen i portionsbitar. Krydda laxen med tandoorikryddan och stek den runt om i oljan i en stekpanna på svag värme, ca 6 minuter, eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. 
  7. Servera laxen med potatis, morötter och gurkgurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 2 dl sojabaserad grekisk gurt
  • 3 morötter
  • 1 lime
  • 600 g laxfilé
  • 1 1/2 msk tandoorikrydda
  • 1 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2797 kJ / 668 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept