Laxgratäng med dill och hjärtsallad
Ett smart sätt att tillaga middag på är att låta (nästan) allt gratineras samman i ugnen! Laxen får en utmärkt smak av grädden, chilisåsen och dillen som breds över fisken innan den åker in i värmen. Till detta serveras självklart kokt potatis och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g laxfilé
salt
peppar
20 g färsk dill (20 g färsk dill motsvarar ca 2 msk fryst)
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk chilisås
2 hjärtsallad eller cosmopolitansallad (2 hjärtsallader motsvarar ca 1/2 förp cosmopolitansallad)
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
350 g morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 611 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket bra.
Kåre
2024-05-26Mycket gott! Gjorde mos till.
Rosita
2023-12-14Enkelt och jättegott
Inger
2023-10-15