Tandooristekt lax med myntayoghurt

Lax kan tillagas och smaksättas på många sätt – och nu är det dags för den tandooristekta! Tandoori är smaker med ursprung från Indien och Pakistan som fått fäste runtom i världen. Till laxen serveras myntayoghurt som du snabbt svänger ihop, ris och hjärtsallad. Bon Appétit.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 564 kCal
Fett23 g
Salt3.5 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stBlev ingen jättehit här hemma. Smakade som vanlig lax. Myntayoghurten däremot var riktigt god.
Lisa
Mer tandoori krydda i. Myntayoughurten perfekt till. Lagar igen denna rätt. TIna
Christina
Jättegott! Dock kände vi inte tillräcklig smak av tandoorin så vi kryddade extra efterhand.
Jeanette