Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Servera stekt lax med lite nytänkande tillbehör. Här steks den fina hjärtsalladen i halvor i olja och kryddas med salt och peppar. Till det serveras hummus som här har sin bas på gröna ärtor som passar utmärkt till. Lägg upp kokt potatis, stekt laxfilé, en klick ärthummus och den stekta salladen, och du har nu både en vacker och god tallrik att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Ansa och skär salladen i klyftor. Stek salladen i oljan i en stekpanna på snittytan ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Lyft upp salladen.
  3. Dela laxen i två lika stora bitar (för 2 port). Stek den ca 3 minuter på varje sida tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda den med salt och peppar.
  4. Servera laxen med sallad, potatis och hummus.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Hacka lite mynta och rör ner i hummusen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 hjärtsallad
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 250 g laxfilé
  • 150 g hummus på gröna ärtor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2446 kJ / 583 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer