Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad
Servera stekt lax med lite nytänkande tillbehör. Här steks den fina hjärtsalladen i halvor i olja och kryddas med salt och peppar. Till det serveras hummus som här har sin bas på gröna ärtor som passar utmärkt till. Lägg upp kokt potatis, stekt laxfilé, en klick ärthummus och den stekta salladen, och du har nu både en vacker och god tallrik att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
2 hjärtsallad
1 tsk olja
salt
peppar
250 g laxfilé
150 g hummus på gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 583 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer