Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

4
0 Klimatsmart
Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Servera stekt lax med lite nytänkande tillbehör. Här steks den fina hjärtsalladen i halvor i olja och kryddas med salt och peppar. Till det serveras hummus som här har sin bas på gröna ärtor som passar utmärkt till. Lägg upp kokt potatis, stekt laxfilé, en klick ärthummus och den stekta salladen, och du har nu både en vacker och god tallrik att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
2
hjärtsallad
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
250 g
laxfilé
150 g
hummus på gröna ärtor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Hacka lite mynta och rör ner i hummusen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 583 kCal
Fett 23 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 49 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept