Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0Klimatsmart
Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Servera stekt lax med lite nytänkande tillbehör. Här steks den fina hjärtsalladen i halvor i olja och kryddas med salt och peppar. Till det serveras hummus som här har sin bas på gröna ärtor som passar utmärkt till. Lägg upp kokt potatis, stekt laxfilé, en klick ärthummus och den stekta salladen, och du har nu både en vacker och god tallrik att njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Lax med grönärtshummus och stekt hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
2 hjärtsallad
1 tsk olja
salt
peppar
250 g laxfilé
150 g hummus på gröna ärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2446 KJ / 583 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med pestohummus och ångad lax
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig torsk med dillslungad potatis
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingsteak med couscous och hummus
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rotfruktsstrips och hummus
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga