Tandooristekt lax med krämig gurksallad

0
0
Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gurka
1 msk
riven ingefära
2 dl
gräddfil
-
salt
-
peppar
1/2
cosmopolitansallad
150 g
haricots verts
2 msk
olivolja
4
port lax
2 msk
tandoorikrydda

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 670 kCal
Fett 34 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 54 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept