Tandooristekt lax med krämig gurksallad
Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gurka
1 msk riven ingefära
2 dl gräddfil
salt
peppar
1/2 cosmopolitansallad
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
4 port lax
2 msk tandoorikrydda
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett34 g
Salt3.6 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer