Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandooristekt lax med krämig gurksallad

Bjud på tandoorilax med haricots verts och en fräsch gurksallad. Salladen svänger du enkelt ihop med gurka i tärningar som blandas med gräddfil som får fin smak från ingefära. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär halva gurkan i små tärningar. Skala och riv ingefäran och blanda den med gräddfil och gurka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek bönorna i hälften av olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.
  6. Krydda laxen med tandoorikrydda och stek sedan i resten av olivoljan i stekpannan, ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera laxen med bönor, sallad, gurksallad och resten av gurkan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gurka
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • 4 port lax
  • 2 msk tandoorikrydda
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2834 kJ / 678 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept