Lax med haricots verts och tandooridressing
Ett enkelt och gott recept på stekt lax med nyttiga haricots verts och kryddig tandooridressing. Du gör dressingen av gräddfil, tandoori, mango chutney och citron. Servera den härliga såsen till fisken, haricots verts och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
4 port ris, gärna basmatiris
250 g haricots verts (bönor)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Tandoridressing
1 1/2 dl gräddfil
1 förp tandoorikrydda
2 msk mango chutney
1 - 1 1/2 msk pressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2403 KJ / 574 kCal
Fett23.6 g
Kolhydrater59.7 g
Protein30.3 g
Kommentar
Mycket god rätt, har använt såsen till andra fiskrätter sedan
Ulrika
2014-09-17