Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax med haricots verts och tandooridressing

Ett enkelt och gott recept på stekt lax med nyttiga haricots verts och kryddig tandooridressing. Du gör dressingen av gräddfil, tandoori, mango chutney och citron. Servera den härliga såsen till fisken, haricots verts och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dressing: Rör ihop gräddfil, tandoorikrydda, chutney och smaksätt med pressad citronjuice.
  4. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen i matfettet 2-3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med basmatiris, haricots verts och tandooridressing.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på tandooripastan och mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 125 g)
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 250 g haricots verts
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Tandoridressing
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 förp tandoorikrydda
  • 2 msk mango chutney
  • 1 - 1 1/2 msk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2403 kJ / 574 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer