Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis

6
1
Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis

Nog för att köttbullar är goda som dem är – men här kryddas kycklingfärsen upp med tandoorikrydda för lite extra spice i vardagen! Passar utmärkt ihop med kokt potatis, mild yoghurt och en sallad gjord på hjärtsallad och plommontomater. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Tandoribullar

500 g
kycklingfärs
2 msk
tandoorikrydda
1/2 tsk
salt
1
ägg
1 msk
olja

Till servering

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1
röd/grön hjärtsallad
2 dl
matyoghurt (10%)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt yoghurten med pressad vitlök eller strimlad mynta alternativt rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Teresa

2020-02-20

Väldigt goda tandoori bullar, blev inga matlådor kvar. Fick dock lägga till ströbröd så det blev lättare att forma dom. Rev även ner lite vitlök, salt o peppar och persilja i yoghurtsåsen, supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 2317 KJ / 554 kCal
Fett 29 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept