Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis
Nog för att köttbullar är goda som dem är – men här kryddas kycklingfärsen upp med tandoorikrydda för lite extra spice i vardagen! Passar utmärkt ihop med kokt potatis, mild yoghurt och en sallad gjord på hjärtsallad och plommontomater. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Tandoribullar
500 g kycklingfärs
2 msk tandoorikrydda
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk olja
Till servering
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 röd/grön hjärtsallad
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2317 KJ / 554 kCal
Fett29 g
Salt1.3 g
Kolhydrater42 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt goda tandoori bullar, blev inga matlådor kvar. Fick dock lägga till ströbröd så det blev lättare att forma dom. Rev även ner lite vitlök, salt o peppar och persilja i yoghurtsåsen, supergott.
Teresa
2020-02-20