UNDER 45 MIN | Medel

Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis

Nog för att köttbullar är goda som dem är – men här kryddas kycklingfärsen upp med tandoorikrydda för lite extra spice i vardagen! Passar utmärkt ihop med kokt potatis, mild yoghurt och en sallad gjord på hjärtsallad och plommontomater. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut klyftorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Tandoribullar: Blanda färsen med tandoorikrydda, salt och ägg. Rulla smeten till bullar.
  4. Stek bullarna i oljan i en stekpanna runt om, ca 10 minuter.
  5. Till servering:  Skär tomater och sallad i klyftor.
  6. Servera bullarna med potatis, yoghurt, tomater och sallad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt yoghurten med pressad vitlök eller strimlad mynta alternativt rivet limeskal.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Tandoribullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
Till servering
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 röd/grön hjärtsallad
  • 2 dl matyoghurt (10%)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2317 kJ / 554 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept