UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kyckling med couscous och tandooriyoghurt

Som alla vet är kryddningen A och O i att lyckas i köket. Möra filéer tillagas i pannan, och serveras med en yoghurt som blandats ihop med tandoorikrydda! Tillsammans med kokt couscous blir denna en storfavorit där hemma!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna i ca 8 minuter, krydda med salt och peppar.
  4. Skölj och skär morötterna i stavar.
  5. Blanda yoghurten med tandoorikryddan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med couscous, morötter och tandooriyoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 morötter
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk tandoorikrydda
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2111 kJ / 504 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept