Tandoorigryta med grönsaker
Bjud på en vegetarisk tandoorigryta med grönsaker. Tandoori är en smakrik och god kryddblandning med sina rötter i Indien. Mycket gott, rikligt och enkelt! Tillsätt kyckling om du inte vill ha grytan vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
smör till stekning
1/2 tsk salt
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt
2 - 3 tsk tandooripasta
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
100 g sockerärtor
Tillbehör:
kokt ris och chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive basmatiris, chutney, bröd och frukt.
Energi3462 KJ / 824 kCal
Fett155 g
Salt2.73 g
Kolhydrater8.5 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra tips med krossade tomater, och framför allt med mer tandooripasta! Skulle nog rekommendera 4-5 tsk, och t.o.m. sex tsk för den som gillar hetta, för att få det tillräckligt kryddigt men det är såklart en smaksak.
Lars
2023-06-11Ett bra alternativ till att reda är att ersätta allt vatten med en förpackning krossad tomat (390g) och ca 1/2 dl vatten. Ger naturligt tjockare gryta och mer smak.
Johan
2020-12-04Mycket gott! Tog mer Tandoori och denna rätt blir en av mina favoriter
Agneta
2010-01-24