Tandoorigryta med grönsaker
Bjud på en vegetarisk tandoorigryta med grönsaker. Tandoori är en smakrik och god kryddblandning med sina rötter i Indien. Mycket gott, rikligt och enkelt! Tillsätt kyckling om du inte vill ha grytan vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
Tillbehör:
För alla
Läs noga ingredienserna i tandooripastan.
Gluten- och äggfri om rätt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt. Stek i olja eller laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ. Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.
Näringsvärdet är beräknat inklusive basmatiris, chutney, bröd och frukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra tips med krossade tomater, och framför allt med mer tandooripasta! Skulle nog rekommendera 4-5 tsk, och t.o.m. sex tsk för den som gillar hetta, för att få det tillräckligt kryddigt men det är såklart en smaksak.
Lars
2023-06-11Ett bra alternativ till att reda är att ersätta allt vatten med en förpackning krossad tomat (390g) och ca 1/2 dl vatten. Ger naturligt tjockare gryta och mer smak.
Johan
2020-12-04Mycket gott! Tog mer Tandoori och denna rätt blir en av mina favoriter
Agneta
2010-01-24