Tandoorigryta med grönsaker

Bjud på en vegetarisk tandoorigryta med grönsaker. Tandoori är en smakrik och god kryddblandning med sina rötter i Indien. Mycket gott, rikligt och enkelt! Tillsätt kyckling om du inte vill ha grytan vegetarisk.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
4 portioner
1 blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
smör till stekning
1/2 tsk salt
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt
2 - 3 tsk tandooripasta
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
100 g sockerärtor
Tillbehör:
kokt ris och chutney
Gör så här
00:02:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive basmatiris, chutney, bröd och frukt.
Energi3462 KJ / 824 kCal
Fett155 g
Salt2.73 g
Kolhydrater8.5 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stBra tips med krossade tomater, och framför allt med mer tandooripasta! Skulle nog rekommendera 4-5 tsk, och t.o.m. sex tsk för den som gillar hetta, för att få det tillräckligt kryddigt men det är såklart en smaksak.
Lars
Ett bra alternativ till att reda är att ersätta allt vatten med en förpackning krossad tomat (390g) och ca 1/2 dl vatten. Ger naturligt tjockare gryta och mer smak.
Johan
Mycket gott! Tog mer Tandoori och denna rätt blir en av mina favoriter
Agneta