Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

45
0
Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Mumsiga och vackra kycklingbullar med en jättefräsch sallad och en frisk yoghurtdressing till i detta indiska recept. Tandoorikyckling är ju nästan en svensk klassiker, och serverar du med ris och naanbröd bjuder du på indisk mat när den är som allra bäst.

Skriv ut
Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1
gul lök
2 msk
olja
2 msk
ströbröd
1 dl
matlagningsgrädde
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
1
ägg
2 krm
svartpeppar
2 msk
tandoorikrydda
2 msk
smör

Limeyoghurt

rivet skal av 1
lime
1 tsk
dijonsenap
2 dl
grekisk yoghurt
-
salt och peppar
-
några droppar limesaft

Sallad

1/2
gurka
2
morötter
150 g
rättika
3
salladslökar
1 msk
färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1 lime)
2 msk
sesamolja
1
kruka koriander

Till servering

basmatiris
naanbröd

För alla

Kontrollera innehållet i naanbrödet och tandorikryddan.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein). Byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör, yoghurt och naanbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör, yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Testa liknande recept