Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Mumsiga och vackra kycklingbullar med en jättefräsch sallad och en frisk yoghurtdressing till i detta indiska recept. Tandoorikyckling är ju nästan en svensk klassiker, och serverar du med ris och naanbröd bjuder du på indisk mat när den är som allra bäst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingbullar: Skala och finhacka löken.  Fräs den i oljan tills den är mjuk och låt svalna.
  2. Blanda ströbrödet med grädden och låt svälla några minuter. Blanda färsen med saltet och tillsätt ägget och rör ihop så att färsen blir fast. Vänd ner löken, ströbrödsblandningen och kryddorna. Forma färsen till bullar.
  3. Stek kycklingbullarna runtom i smöret ca 10 minuter.
  4. Limeyoghurt: Riv det yttersta skalet av limen.
  5. Blanda limeskal, dijonsenap och yoghurt. Smaka av med salt, peppar och några droppar limesaft.
  6. Sallad: Dela gurkan på längden, kärna ur och strimla den. Skala och strimla morötter och rättika.
  7. Ansa och skiva salladslöken tunt, blanda den med grönsakerna, limesaften och sesamoljan. Plocka av korianderbladen och vänd ner.
  8. Till servering: Servera kycklingbullarna med sallad, limeyoghurt, gärna ris och naanbröd.

För alla

Kontrollera innehållet i naanbrödet och tandorikryddan.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein). Byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör, yoghurt och naanbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör, yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingbullar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk tandoorikrydda
  • 2 msk smör
Limeyoghurt
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • salt och peppar
  • några droppar limesaft
Sallad
  • 1/2 gurka
  • 2 morötter
  • 150 g rättika
  • 3 salladslökar
  • 1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1 lime)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander
Till servering
  • basmatiris
  • naanbröd
Lägg till i inköpslistan