Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

45
0
Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Mumsiga och vackra kycklingbullar med en jättefräsch sallad och en frisk yoghurtdressing till i detta indiska recept. Tandoorikyckling är ju nästan en svensk klassiker, och serverar du med ris och naanbröd bjuder du på indisk mat när den är som allra bäst.

Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1 gul lök
2 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör

Limeyoghurt

rivet skal av 1 lime
1 tsk dijonsenap
2 dl grekisk yoghurt
salt och peppar
några droppar limesaft

Sallad

1/2 gurka
2 morötter
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1 lime)
2 msk sesamolja
1 kruka koriander

Till servering

basmatiris
naanbröd

För alla

Kontrollera innehållet i naanbrödet och tandorikryddan.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein). Byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör, yoghurt och naanbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör, yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer