Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad
Mumsiga och vackra kycklingbullar med en jättefräsch sallad och en frisk yoghurtdressing till i detta indiska recept. Tandoorikyckling är ju nästan en svensk klassiker, och serverar du med ris och naanbröd bjuder du på indisk mat när den är som allra bäst.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbullar
1 gul lök
2 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör
Limeyoghurt
rivet skal av 1 lime
1 tsk dijonsenap
2 dl grekisk yoghurt
salt
peppar
några droppar limesaft
Sallad
1/2 gurka
2 morötter
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1 lime)
2 msk sesamolja
1 kruka koriander
Till servering
basmatiris
naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Riktigt goda
Ingela
2022-08-31