Kycklingköttbullar i krämig tomatsås
Att göra köttbullar på kycklingfärs är ett genialiskt drag! De blir saftiga, och man kan krydda dem precis som man vill ha dem. Här låter vi dem puttra upp i en krämig tomatsås fullproppad med smak! Ät ihop med kokt pasta, och du har en ny middagsfavorit på bordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1/2 dl ströbröd
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
4 port bönpasta (gärna fusilli)
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1/2 msk rapsolja
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 burk pesto tomat (à 185 g)
2 hjärtsallad
1/2 rödlök
1/2 msk rapsolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 710 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer