Kycklingköttbullar i krämig tomatsås

11
0
Kycklingköttbullar i krämig tomatsås

Att göra köttbullar på kycklingfärs är ett genialiskt drag! De blir saftiga, och man kan krydda dem precis som man vill ha dem. Här låter vi dem puttra upp i en krämig tomatsås fullproppad med smak! Ät ihop med kokt pasta, och du har en ny middagsfavorit på bordet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Kycklingköttbullar i krämig tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1
ägg
1/2 dl
ströbröd
500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
2 tsk
oregano
4
port bönpasta (gärna fusilli)
1/2
förp frysta gröna ärtor (à 250 g)
1/2 msk
rapsolja
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl
vatten
1/2
burk pesto tomat (à 185 g)
2
hjärtsallad
1/2
rödlök
1/2 msk
rapsolja
1/2 msk
vitvinsvinäger

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, pasta och havregrädde.

Gör så här

Tips

Rör gärna ner 1 dl rostad lök i färsen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 710 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept