UNDER 30 MIN | Medel

Kycklingköttbullar i krämig tomatsås

Att göra köttbullar på kycklingfärs är ett genialiskt drag! De blir saftiga, och man kan krydda dem precis som man vill ha dem. Här låter vi dem puttra upp i en krämig tomatsås fullproppad med smak! Ät ihop med kokt pasta, och du har en ny middagsfavorit på bordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och ärterna.
  3. Blanda ägget med ströbrödet och låt det svälla i 2 minuter.
  4. Blanda färsen ordentligt med saltet och rör sedan i ströbrödsblandningen och krydda med peppar. Pressa i vitlöken och vänd ner paprikapulver och oregano.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.  Lägg i ärterna i kastrullen sista minuten och låt de bli varma.
  6. Forma färsen till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i havregrädde, vatten och tomatpesto. Låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då.
  7. Skär salladen i bitar och skala och skiva rödlöken. Blanda sallad och lök med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera bullarna i såsen med pasta, ärter och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos. Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, pasta och havregrädde.

Tips

Rör gärna ner 1 dl rostad lök i färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 4 port bönpasta (gärna fusilli)
  • 1/2 förp frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 burk pesto tomat (à 185 g)
  • 2 hjärtsallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2934 kJ / 710 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept