Kycklingbullar tandoori
Mumsiga kycklingbullar med indiska smaker från tandoorikrydda som gifter sig fint med den friska limeyoghurten. Servera med rykande varmt ris och den fräscha salladen på rättika, salladslök, lime och knapriga sesamfrön. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbullar
1 rödlök
1 msk olja
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
1 msk olja
4 port ris
Limeyoghurt
skal av 1 lime
1 tsk honung
2 dl matyoghurt
Sallad
1/2 gurka
1 morot
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft
2 msk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater65 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer