Kycklingbullar tandoori

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Kycklingbullar tandoori

Mumsiga kycklingbullar med indiska smaker från tandoorikrydda som gifter sig fint med den friska limeyoghurten. Servera med rykande varmt ris och den fräscha salladen på rättika, salladslök, lime och knapriga sesamfrön. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Kycklingbullar tandoori

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1 rödlök
1 msk olja
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
1 msk olja
4 port ris

Limeyoghurt

skal av 1 lime
1 tsk honung
2 dl matyoghurt

Sallad

1/2 gurka
1 morot
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft
2 msk olja
1 msk sesamfrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater65 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Tandoori-cashews
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandooribullar med yoghurt och klyftpotatis
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tandorilax med morotsraita
Betyg 3.1 av 5.
121 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsröra med tandoori och yoghurt
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga