Kycklingbullar tandoori

10
0
Kycklingbullar tandoori

Mumsiga kycklingbullar med indiska smaker från tandoorikrydda som gifter sig fint med den friska limeyoghurten. Servera med rykande varmt ris och den fräscha salladen på rättika, salladslök, lime och knapriga sesamfrön. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Kycklingbullar tandoori

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1 rödlök
1 msk olja
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
1 msk olja
4 port ris

Limeyoghurt

skal av 1 lime
1 tsk honung
2 dl matyoghurt

Sallad

1/2 gurka
1 morot
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft
2 msk olja
1 msk sesamfrö

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2547 KJ / 609 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 65 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden