Tamales med grillad halloumi

Tamales Àr en mexikansk rÀtt dÀr majskolvsblad fylls med polenta. Riktigt gott, och perfekt för den som vill grilla vegetariskt! HÀr lÀgger vi till halloumi och en frisk tomatsalsa pÄ tallriken.

Ingredienser
4 portioner
Tamales
2 fÀrska majskolvar med blad
1 msk olivolja
1 röd peppar
1 gul lök
1 dl vispgrÀdde
7 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtÀrning eller fond)
1 1/2 dl polenta
salt
peppar
Tomatsalsa
250 g körsbÀrstomater
1 msk rödvinsvinÀger
2 msk olivolja
Halloumi
1 msk flytande honung
1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk pressad saft motsvarar 1 lime)
2 halloumi (Ă 150 g)
Till servering
65 g mĂąchesallad
Gör sÄ hÀr
00:20:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater40.5 g
Protein21 g
Kommentar
1 stHar inte testat receptet men tycker det bör framgå att mexikanska tamales görs med masa harina och inte polenta.
Björn