Het tacoburgare med avokadodressing och pico de gallosalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Het tacoburgare med avokadodressing och pico de gallosalsa

Kryddstark texmex-hamburgare med alla givna tillbehör. Avokadosås som minner om en len guacamole och salsa med sting av jalapeño. Fredagsmys från grillen med vuxensmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pico de gallosalsa: Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna. Skala lök och gurka. Finhacka löken, kärna ur och tärna gurkan. Hacka jalapenon. Blanda alla grönsaker.  Smaksätt med salt, peppar och pressad limesaft.
  2. Avokadodressing: Dela, kärna- och gröp ur avokadon och mosa den tillsammans med yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och pressad limesaft.
  3. Ansa och strimla salladen.
  4. Grilla hamburgarna enligt anvisningen på förpackningen.  Krydda med tacokrydda.
  5. Servera hamburgarna i tortillabröd med salsa, sallad och avokadodressing.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och hamburgarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 frysta hamburgare (à 190 g)
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 litet isbergssalladshuvud
Pico de gallosalsa
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 msk inlagd jalapeño
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • saft från 1 lime
Avokadodressing
  • 2 avokado
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • limesaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3424 kJ / 820 kCal