Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad majs med chilismör och manchego

Färska majskolvar med blast har ett naturligt handtag som är perfekt för att kunna äta på språng. Vik bara ner blasten och knyt ihop så har du något att hålla i. Till den nygrillade majskolven behövs ett matchande kryddsmör; chili och rökt paprikapulver ger rätta stinget till den söta majsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Drag ner bladen och ta bort "skägget" (stråna) på majskolvarna. Knyt ihop bladen så får du ett handtag att hålla majsen i. Pensla på olja.
  2. Lägg majskolvarna på grillen eller i grillpanna. Vänd ofta, majsen ska tillagas runtom hela kolven, ca 10-15 minuter.
  3. Dela citronen i bitar och grilla tills den får färg.
  4. Chilismör: Blanda alla ingredienser till smöret. Värm eventuellt först smöret lite så att det mjuknar.
  5. Till servering: Riv manchego-osten och strö över majskolvarna. Servera med grillad citron att pressa över majsen.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 majskolvar med blast
  • 1 msk olja
  • 1 citron
Rökt chilismör
  • 4 msk smör
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
Till servering
  • 2 dl riven manchegoost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1534 kJ / 366 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer