Tamales med grillad halloumi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tamales med grillad halloumi

Tamales är en mexikansk rätt där majskolvsblad fylls med polenta. Riktigt gott, och perfekt för den som vill grilla vegetariskt! Här lägger vi till halloumi och en frisk tomatsalsa på tallriken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tamales: Dra bort bladen från majskolvarna och spara dem. Skär med en tandad kniv bort majskornen från stammen.
  2. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka löken.
  3. Rosta majskorn i olivoljan. Blanda ner chili och lök och fräs några minuter. Tillsätt grädde och buljong, låt det koka upp. Vispa i polentan. Låt stå på svag värme ca 20 minuter, rör om några gånger under tiden. Smaksätt med salt, och nymald peppar.
  4. Tomatsalsa: Dela tomaterna i halvor och pressa ur kärnhuset i en skål. Blanda ner vinäger och olivolja i skålen och smaksätt med salt och nymald peppar. Vänd ner de urpressade tomaterna.
  5. Halloumi: Blanda honung och limesaft.
  6. Skiva halloumin och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Pensla den under tiden med honungsblandningen.
  7. Till servering: Fyll majsbladen med polentan och servera med halloumi, tomatsalsa och mâchesallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri haloumi.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre-, eller risbaserad gräddersättning. Byt ut haloumi mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Tamales
  • 2 färska majskolvar med blad
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd peppar
  • 1 gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 7 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl polenta
  • salt och peppar
Tomatsalsa
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
Halloumi
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk pressad saft motsvarar 1 lime)
  • 2 halloumiost (à 150 g)
Till servering
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2484 kJ / 594 kCal