Tamales med grillad halloumi
Tamales är en mexikansk rätt där majskolvsblad fylls med polenta. Riktigt gott, och perfekt för den som vill grilla vegetariskt! Här lägger vi till halloumi och en frisk tomatsalsa på tallriken.
Ingredienser
4 portioner
Tamales
2 färska majskolvar med blad
1 msk olivolja
1 röd peppar
1 gul lök
1 dl vispgrädde
7 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl polenta
salt
peppar
Tomatsalsa
250 g körsbärstomater
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Halloumi
1 msk flytande honung
1/2 msk pressad limesaft (1/2 msk pressad saft motsvarar 1 lime)
2 halloumi (à 150 g)
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2484 KJ / 594 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater40.5 g
Protein21 g
Kommentar
Har inte testat receptet men tycker det bör framgå att mexikanska tamales görs med masa harina och inte polenta.
Björn
2015-08-31