Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Manchegorullad majskolv

Gör en härligt lyxgod majskolv! Grilla, smöra och rulla i en röra av riven manchegoost och chili. Smaskigt som förrätt eller tilltugg vid grillmiddagen, men majskolarna går givetvis lika bra att göra i grillpanna inomhus!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda chili och manchego på en tallrik.
  2. Grilla majskolvarna tills de fått fin färg. Låt smöret smälta över majskolvarna och rulla dem i ost- och chiliblandningen. Tryck till så att osten fastnar på majskolvarna.
  3. Krydda med salt. Servera direkt med limeklyftor.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 förkokta majskolvar
  • 2 msk urkärnad, finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 200 g finriven manchego eller parmesanost
  • 100 g smör
  • salt
  • 10 limeklyftor till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1150 kJ / 275 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer