Manchegorullad majskolv

Gör en härligt lyxgod majskolv! Grilla, smöra och rulla i en röra av riven manchegoost och chili. Smaskigt som förrätt eller tilltugg vid grillmiddagen, men majskolarna går givetvis lika bra att göra i grillpanna inomhus!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
10 portioner
10 förkokta majskolvar
2 msk urkärnad, finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
200 g finriven manchego eller parmesan alternativt annan lagrad hårdost
100 g smör
salt
10 limeklyftor till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1150 KJ / 275 kCal
Fett15 g
Salt1.98 g
Kolhydrater21 g
Protein12 g
Kommentarer