Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brasiliansk burgare

De brasilianska burgarna görs på högrev och serveras med en härlig dressing med lime och anchochili. Toppa burgarna med jalapenos och grillad ananas. Tropisk hetta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Koka upp vattnet, lägg i chilin och låt den ligga ca 15 minuter. Ta upp den ur vattnet, dela den och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin till en puré.
  2. Skölj limen och riv det yttersta av skalet. Skala och finhacka löken. Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadon. Skär den i tärningar.
  3. Blanda chili, limeskal, lök och avokado med majonnäs och chilisås. Smaksätt med salt, nymald peppar och några droppar limesaft.
  4. Burgare: Forma färsen till 4 lika stora hamburgare, grilla dem ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och nymald peppar. Sista minuten läggs osten på så att den smälter. Grilla bröden.
  5. Till servering: Servera hamburgarna i bröd med dressing, sallad, grillat bacon, jalapeno, skivad bifftomat, grillad majskolv och -ananas.

För alla

Fri från laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • ca 3 dl vatten
  • 1 torkad anchochili
  • 1 lime
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 2 dl majonnäs (se länk nedan under steg 3)
  • 3 msk chilisås
  • salt och svartpeppar
Burgare
  • ca 700 g högrevsfärs
  • 8 skivor lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd (gärna med surdeg)
Till servering
  • sallad
  • bacon
  • inlagd jalapeño
  • bifftomat
  • majskolv
  • ananas
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 4980 kJ / 1192 kCal