Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Grillade majskolvar med parmesan

Majskolvar är ett måste på grillen och ett perfekt alternativ till kött. Majsens söta smak blir extra god ihop med denna blandning gjord på vitlök, rökt paprikapulver och parmesan!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla majskolvar med olja och grilla majsen runt om tills de får färg.
  2. Smält smör och blanda med vitlöksklyfta, paprikapulver, salt och peppar. Pensla majskolvarna med smöret och strö över finriven parmesan.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 majskolvar
  • 2 msk olja
  • 50 g smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1102 kJ / 263 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer