Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Skinkpasta med tomat och ricottasås

Servera en smakrik skinkpasta med en fyllig tomat- och ricottasås. Denna rätt med sina få moment och mycket smak gör det till den perfekta vardagsrätten. Rökt skinka blandas med krämiga tomat- och ricottasåsen som sedan serveras med nykokt pasta. En blivande favorit för hela familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm pastasåsen och skinkan i en kastrull.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Servera pastan med skinksåsen och paprikan.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna tricolore)
  • 420 g pastasås med ricotta
  • 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
  • 1 gul paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1925 kJ / 460 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept