Tagliatelle med rosésallad, citron och parma

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Tagliatelle med rosésallad, citron och parma

En snabblagad pastarätt med tagliatelle, lufttorkad skinka och citron som tongivare. Rosésalladens lite beska ton lyfter pastan till nya höjder. Våga prova! Lika vackert som det är gott. Använder du färsk pasta sparar du ännu mer tid – perfekt när tiden är knapp.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Tagliatelle med rosésallad, citron och parma

Ingredienser

4 portioner
300 g tagliatelle
3 vitlöksklyftor
1 rosésalladshuvud (à ca 170 g)
3/4 dl olivolja
1 dl finhackad persilja
finrivet skal av 1 citron
80 g parmaskinka
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 burk ricottaost (à 125 g)
1 dl finriven parmesan (à ca 50 g)
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott. Vi fick inte tag på rosésallad utan ersatte med rödkål. Det blev bra.

Cecilia

2020-01-19

Näringsvärde per portion

Energi2466 KJ / 590 kCal
Fett32 g
Salt2.28 g
Kolhydrater57 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med ricotta och sockerärter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och ricottapasta
Betyg 2.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga