Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
En snabblagad pastarätt med tagliatelle, lufttorkad skinka och citron som tongivare. Rosésalladens lite beska ton lyfter pastan till nya höjder. Våga prova! Lika vackert som det är gott. Använder du färsk pasta sparar du ännu mer tid – perfekt när tiden är knapp.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
300 g tagliatelle
3 vitlöksklyftor
1 rosésalladshuvud (à ca 170 g)
3/4 dl olivolja
1 dl finhackad persilja
finrivet skal av 1 citron
80 g parmaskinka
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 burk ricottaost (à 125 g)
1 dl finriven parmesan (à ca 50 g)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2466 KJ / 590 kCal
Fett32 g
Salt2.28 g
Kolhydrater57 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott. Vi fick inte tag på rosésallad utan ersatte med rödkål. Det blev bra.
Cecilia
2020-01-19