En snabblagad pastarätt med tagliatelle, lufttorkad skinka och citron som tongivare. Rosésalladens lite beska ton lyfter pastan till nya höjder. Våga prova! Lika vackert som det är gott. Använder du färsk pasta sparar du ännu mer tid – perfekt när tiden är knapp.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: Ersätt ricotta med t ex laktosfri färskost
Gör mjölkproteinfri: Ersätt ricotta med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ och parmesan med annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott. Vi fick inte tag på rosésallad utan ersatte med rödkål. Det blev bra.
Cecilia
2020-01-19