Tagliatelle med rosésallad, citron och parma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tagliatelle med rosésallad, citron och parma

En snabblagad pastarätt med tagliatelle, lufttorkad skinka och citron som tongivare. Rosésalladens lite beska ton lyfter pastan till nya höjder. Våga prova! Lika vackert som det är gott. Använder du färsk pasta sparar du ännu mer tid – perfekt när tiden är knapp.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Strimla rosésalladen tunt.
  3. Fräs vitlöken i oljan i en stekpanna på låg värme några minuter. Tillsätt salladen och låt fräsa med någon minut.
  4. Ta från värmen. Blanda ner persilja och citronskal. 
  5. Blanda den nykokta pastan med fräset och grovstrimlad parmaskinka. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar.
  6. Servera med en klick ricotta och finriven parmesanost.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: Ersätt ricotta med t ex laktosfri färskost
Gör mjölkproteinfri: Ersätt ricotta med tofu eller annat mjölkfritt färskostalternativ och parmesan med annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Tips

Gå på carbonara-spåret om du vill ha en krämigare pasta. Blanda 1/2 dl grädde med 2 äggulor och rör ner i den nykokta pastan. Mängderna gäller för 4 portioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g tagliatelle
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rosésalladshuvud (à ca 170 g)
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 80 g parmaskinka
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 burk ricottaost (à 125 g)
  • 1 dl finriven parmesanost (à ca 50 g)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2466 kJ / 590 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept