Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

18
11
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

250 g
smör eller margarin
6 dl
vetemjöl
4 1/2 msk
vatten

Fyllning - ricotta & kronärtskocka

1
ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl
pinjenötter
1
burk inlagda kronärtskockshjärtan
2
burkar ricottaost (à 250 g)
1
burk grön pesto (à ca 200 g)
5
ägg
2 dl
mjölk
10
skivor parmaskinka
1/2
kruka basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Jessica

2019-08-29

Pajdegen räckte till en halv långpanna om man inte gillar en pajbotten där plåten lyser igenom.

Anna-klara

2019-05-18

Kan man frysa den hör?

Redaktionen ICAse

2019-05-20

Hej Anna-Klara! Det bör gå bra men vänta med parmaskinkan och basilikan tills det är serveringsdags. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-03-18

Hej Anna. Vi har nu kollat upp detta med Buffé redaktionen och det stämmer det behövs inte någon extra äggstanning utan det räcker med fyllningen. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept