Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka

Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Fyllning - ricotta & kronärtskocka: Skär körsbärstomater i hälften. Krama dem lätt så att lite av vätskan försvinner. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna. Häll av marinaden från Kronärtskockshjärtan och skär varje i 2-3 delar.
  6. Blanda ricottaost med grön pesto, ägg och mjölk.
  7. Fyll pajskalet med ricottablandningen. Fördela kronärtskockorna, pinjenötterna och tomaterna med snittytan upp på blandningen. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Toppa pajen med parmaskinka och blad från basilika.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajskal
  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 1/2 msk vatten
Fyllning - ricotta & kronärtskocka
  • 1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
  • 0,8 dl pinjenötter
  • 1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
  • 2 burkar ricottaost (à 250 g)
  • 1 burk grön pesto (à ca 200 g)
  • 5 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 10 skivor parmaskinka
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer