Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka
Ett utsökt recept på pajskal i långpanna med italiensk touch. Du gör den härliga pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, körsbärstomater, pinjenötter, kronärtskocka, ricotta, pesto och parmaskinka. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
8 bitar
Pajskal
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
4 1/2 msk vatten
Fyllning - ricotta & kronärtskocka
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
4/5 dl pinjenötter
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (à ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
10 skivor parmaskinka
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pajdegen räckte till en halv långpanna om man inte gillar en pajbotten där plåten lyser igenom.
Jessica
2019-08-29Kan man frysa den hör?
Anna-klara
2019-05-18Hej Anna-Klara! Det bör gå bra men vänta med parmaskinkan och basilikan tills det är serveringsdags. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-20Hej Anna. Vi har nu kollat upp detta med Buffé redaktionen och det stämmer det behövs inte någon extra äggstanning utan det räcker med fyllningen. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-03-18