Pasta med ricotta och sockerärter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med ricotta och sockerärter

Snabblagad och krämig pastarätt med bacon, sockerärter och ricotta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Blanda ner sockerärterna i den kokande pastan när det återstår ca 1 minut av koktiden. Låt pastan och sockerärterna rinna av men spara lite av kokvattnet.
  3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna.
  4. Skär tomaterna i tärningar.
  5. Häll tillbaka pastan och sockerärterna i grytan och tillsätt ricottaosten och vattnet. Blanda i bacon och tomater, smaka av med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl pastavatten
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 tomater
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2415 kJ / 579 kCal