Svamp- och ricottapasta
![Svamp- och ricottapasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63665/cf_259/svamp-_och_ricottapasta.jpg)
Ett snabblagat recept på lyxig svamp- och ricottapasta. Du gör pastarätten av blandad svamp, lök, vitlök, smör, färsk tagliatelle, persilja och ricottaost. En aromatisk och uppskattad rätt.
![Svamp- och ricottapasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63665/cf_259/svamp-_och_ricottapasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g blandad svamp (champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, portabello)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
2 pkt färsk tagliatelle (à 250 g)
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja med citronsmak eller svampolja
ca 100 g ricottaost
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt ut ricottaosten mot laktosfri crème fraiche, matyoghurt eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite torr och smaklös saknade något..
Urban
2022-03-05