Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp- och ricottapasta

Ett snabblagat recept på lyxig svamp- och ricottapasta. Du gör pastarätten av blandad svamp, lök, vitlök, smör, färsk tagliatelle, persilja och ricottaost. En aromatisk och uppskattad rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Stek svamp och lök i matfettet, krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag.
  4. Blanda den varma pastan med persilja och svampfräset.
  5. Lägg upp på varma tallrikar, skeda på ricottaost och ringla över svampolja.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt ut ricottaosten mot laktosfri crème fraiche, matyoghurt eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g blandad svamp (champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, portabello)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk smör eller margarin
  • salt och svartpeppar
  • 2 pkt färsk tagliatelle (à 250 g)
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja med citronsmak eller svampolja
  • ca 100 g ricottaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?