Svamp- och ricottapasta

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
1
Svamp- och ricottapasta

Ett snabblagat recept på lyxig svamp- och ricottapasta. Du gör pastarätten av blandad svamp, lök, vitlök, smör, färsk tagliatelle, persilja och ricottaost. En aromatisk och uppskattad rätt.

Svamp- och ricottapasta

Ingredienser

4 portioner
300 g  blandad svamp (champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, portabello)
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
4 msk  smör eller margarin
salt och svartpeppar
2   pkt färsk tagliatelle (à 250 g)
3 msk  hackad persilja
3 msk  olivolja med citronsmak eller svampolja
ca 100 g  ricottaost

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, byt ut ricottaosten mot laktosfri crème fraiche, matyoghurt eller cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Lite torr och smaklös saknade något..

Urban

2022-03-05

Testa liknande recept

Pasta med ricotta och sockerärter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga