Parmarullar med olivkräm

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
5
Parmarullar med olivkräm

Krämiga tunnbrödsrullar med oliv- och parmaröra. Rullarna är utmärkta att ta med i picknickväskan eller att servera som tilltugg. Den krämiga ricottaosten gifter sig fint med den salta parmaskinkan.

Parmarullar med olivkräm

Ingredienser

8 portioner
10 gröna oliver
10 svarta oliver utan kärnor
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
8 tunnbröd
16 skivor parmaskinka
100 g rucolasallat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Tog bort salladen och använde philadelphia istället för ricotta. Resultatet blev jättegott och mycket uppskattat!

Mia

2007-08-20

Serverade rullarna som tilltugg! Tog bort oliverna och ersatte ricottaosten med philadelphiaost som Helena Eklund föreslog. Gick alldeles utmärkt. Alla ville ha receptet. Kan även vara gott att ha med som picknickmat nu på sommaren!

Carolina

2005-06-16

Tag bort salladen. Den blir bara blöt i rullen, servera den hellre som tilltugg.

Ingegerd

2005-06-02

Testa liknande recept

Tortillapizza med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med salami
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med rosésallad, citron och parma
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle i folie med Västerbottensost och ruccola
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga