Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Ta en genväg till havets smaker med rökta musslor på burk. Lyxig och snabblagad pasta med miljörätta musslor. Fänkålen passar bra till musslorna och vitlöken ger extra skjuts åt pastasåsen.¨Toppa med färska dillvippor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
4 portioner
300 g tagliatelle
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 fänkål (à ca 300 g)
10 körsbärstomater
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl vitt vin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc hummer- eller skaldjursfond
2 förpackningar rökta musslor i olja (à 105 g)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl finskuren dill + vippor till garnering
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2115 KJ / 506 kCal
Fett14 g
Salt3.86 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra recept och lite annorlunda.
Ann-christine
2022-09-02Fantastiskt gott och enkelt. Vi bytte ut rökta musslor mot vanliga på burk, och skippade chilifrukten eftersom vår treåring inte är så van vid chili. Blev otroligt gott ändå.
Maria
2013-04-14