Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron

9
2
Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron

Ta en genväg till havets smaker med rökta musslor på burk. Lyxig och snabblagad pasta med miljörätta musslor. Fänkålen passar bra till musslorna och vitlöken ger extra skjuts åt pastasåsen.¨Toppa med färska dillvippor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Tagliatelle med rökta blåmusslor, fänkål och citron

Ingredienser

4 portioner
300 g tagliatelle
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 fänkål (à ca 300 g)
10 körsbärstomater
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl vitt vin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk konc hummer- eller skaldjursfond
2 förpackningar rökta musslor i olja (à 105 g)
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl finskuren dill + vippor till garnering
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera fonden.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Ann-christine

2022-09-02

Bra recept och lite annorlunda.

Maria

2013-04-14

Fantastiskt gott och enkelt. Vi bytte ut rökta musslor mot vanliga på burk, och skippade chilifrukten eftersom vår treåring inte är så van vid chili. Blev otroligt gott ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 2115 KJ / 506 kCal
Fett 14 g
Salt 386 g
Kolhydrater 63 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden