Kokt torsk med mussel- och chilistuffing

2
1
Kokt torsk med mussel- och chilistuffing

Kokt torsk på smakrik bädd av mussel- och chilistuffing, en god middag med smak av hav. Stuffingen, eller blandningen av bland annat musslor och chili med mixat bröd och ägg, får en rund smak av Västerbottensost och serveras under torsken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Kokt torsk med mussel- och chilistuffing

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stjälk selleri
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk olivolja
150 g formbröd (150 g motsvarar ca 6 skivor)
100 g Västerbottensost
1 kruka persilja
1 burk musslor (à 225 g)
salt och peppar
50 g smör
3 ägg
600 g torskfilé (eller sej eller hoki)

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt vitt formbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Maria

2005-01-30

Punkt 2: Kör brödet i matberedare till smulor. Fråga: Vad för bröd och hur mycket? - det står ej i receptet.