Kokt torsk med mussel- och chilistuffing
Kokt torsk på smakrik bädd av mussel- och chilistuffing, en god middag med smak av hav. Stuffingen, eller blandningen av bland annat musslor och chili med mixat bröd och ägg, får en rund smak av Västerbottensost och serveras under torsken.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stjälk selleri
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk olivolja
150 g formbröd (150 g motsvarar ca 6 skivor)
100 g Västerbottensost
1 kruka persilja
1 burk musslor (à 225 g)
salt
peppar
50 g smör
3 ägg
600 g torskfilé (eller sej eller hoki)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Punkt 2: Kör brödet i matberedare till smulor. Fråga: Vad för bröd och hur mycket? - det står ej i receptet.
Maria
2005-01-30