Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gräddig salsiccia med ruccola och paprika

En härligt krämig salsicciapasta serveras med en sallad på ruccola och paprika. Den smakrika italienska färskkorven salsiccia har här brutits ner till färs och blandas med grädde och utsökt tapenade på soltorkade tomater. Njut av såsen med tagliatelle och toppa med färska grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en het stekpanna. Blanda majstärkelsen med mjölken och tillsätt den, grädde, tapenade och chilipulver och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Sallad: Ansa och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva paprikan och blanda med löken. Vänd ner ruccola, olivolja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  4. Häll av pastan och blanda med färsröran. Servera med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på färsen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 2 förp salsicciafärs (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk tapenade (gärna på soltorkade tomater)
  • 1 tsk chilipulver
Sallad
  • 1 färsklök
  • 1 röd paprika
  • 65 g ruccola
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3474 kJ / 830 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer