UNDER 45 MIN | Medel

Tagliatelle med paprikakräm

Gör din pasta krämig med en paprikaröra gjord på havrebaserad grädde! Rätten får både sälta och sötma från den grillade paprikan, och mild krämighet från havregrädden. Tuggmotståndet hittar du i sojabönorna och de nötiga pumpafröna som strös över mot slutet innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten till bönorna och pastan.
  3. Skala och hacka löken. 
  4. Låt paprikan rinna av i en sil och skär den i mindre bitar.
  5. Fräs löken i oljan någon minut i en stekpanna och pressa i vitlöken. Häll i grädden och lägg i hälften av paprikan. Koka upp och mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner resten av paprikan.
  6. Koka pastan enligt tidsangivelsen på förpackningen, låt bönorna koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.
  7. Servera såsen med pastan och bönorna samt ruccola och pumpakärnor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 530 g grillad paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlök
  • 2 1/2 dl havrebaserad grädde
  • salt
  • peppar
  • 4 port tagliatelle (gärna fullkorn)
  • 250 g sojabönor
  • 65 g ruccola
  • 1/2 dl pumpakärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 542 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept