Tagliatelle med paprikakräm

2
1 Klimatsmart
Tagliatelle med paprikakräm

Gör din pasta krämig med en paprikaröra gjord på havrebaserad grädde! Rätten får både sälta och sötma från den grillade paprikan, och mild krämighet från havregrädden. Tuggmotståndet hittar du i sojabönorna och de nötiga pumpafröna som strös över mot slutet innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Tagliatelle med paprikakräm

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
530 g
grillad paprika
1 msk
rapsolja
1
vitlök
2 1/2 dl
havrebaserad grädde
-
salt
-
peppar
4
port tagliatelle (gärna fullkorn)
250 g
sojabönor
65 g
rucola
1/2 dl
pumpakärnor

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Iuliia

2021-02-22

Smaken av paprika tar över och dominerar maträtten, behövs något för att bryta av sötman. Kanske smulad feta?

Näringsvärde per portion

Energi 2251 KJ / 542 kCal
Fett 21 g
Salt 1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept