Tagliatelle carbonara ’al salsiccia
Pasta carbonara är en italiensk klassiker som är lätt att laga. Byt spagetti mot tagliatelle, bacon mot färsk salsiccia och tillsätt körsbärstomater för en lyxig vardagsrätt – eller snabblagad helgmiddag. Välj en vällagrad ost, det förhöjer smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g tagliatelle
300 g färsk salsiccia
1 msk olivolja
2 msk hackad rosmarin
250 g halverade körsbärstomater
salt
peppar
3 äggulor
2 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2362 KJ / 562 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och e
Leif
2022-03-22Fantastisk god variant på ”vanlig” carbonara. Kommer lagas många gånger.
Michael
2021-01-13Mums, jättegott! Och snabbt och enkelt att sno ihop.
Kerstin
2020-08-07