Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tagliatelle carbonara ’al salsiccia

Pasta carbonara är en italiensk klassiker som är lätt att laga. Byt spagetti mot tagliatelle, bacon mot färsk salsiccia och tillsätt körsbärstomater för en lyxig vardagsrätt – eller snabblagad helgmiddag. Välj en vällagrad ost, det förhöjer smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av men spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  2. Skär upp änden och tryck ut teskedsstora bitar av salciccian i en stekpanna. Bryn salciccian i oljan tills den får färg.
  3. Tillsätt rosmarin och tomater, stek ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner pastan.
  5. Vispa ihop kokvattnet med äggulor och parmesanost och blanda med pastan.

För alla

Innehåller ägg. Kontrollera innehållet i korven, i övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och kontrollera innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g tagliatelle
  • 300 g färsk salsiccia
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad rosmarin
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • salt och peppar
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2362 kJ / 562 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer