Tomat- och olivpanna med salsiccia

7
1
Tomat- och olivpanna med salsiccia

Denna tilltalande pastarätt svänger du ihop på mindre än en halvtimme! Med ingredienser som salsiccia, röd spansk peppar, oliver, vitlök, rosmarin, basilika och pasta (gärna pappardelle), blir detta en mättande och välsmakande måltid som kan avnjutas när som helst i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Tomat- och olivpanna med salsiccia

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna papardelle
1 rödlök
1 liten röd spansk peppar
480 g salsiccia
1 msk olivolja
400 g konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 kruka basilika
70 g snack oliver citron
salt och svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pasta inte innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Barnknepet: ge barnen en lagom vass kniv och låt dem hjälpa till att skära korven i skivor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Leena margareta

2020-02-05

Fantastiskt gott! Jag byter ut de gröna oliverna mot halverade kalamata-oliver och låter dem samt zesten av 1/2 citron puttra med. Dessutom steker jag korvskivorna för sig och låter dem rinna av på hushållspapper innan jag tillsätter dem.

Näringsvärde per portion

Energi 2697 KJ / 646 kCal
Fett 28.7 g
Kolhydrater 57.9 g
Protein 35.3 g
Läs mer om näringsvärden