Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och olivpanna med salsiccia

Denna tilltalande pastarätt svänger du ihop på mindre än en halvtimme! Med ingredienser som salsiccia, röd spansk peppar, oliver, vitlök, rosmarin, basilika och pasta (gärna pappardelle), blir detta en mättande och välsmakande måltid som kan avnjutas när som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar.
  3. Skär korven i skivor. Stek dem i olivoljan tillsammans med löken och spansk peppar.
  4. Häll över tomaterna och vattnet. Pressa ner vitlöken och strö över rosmarinen. Låt småputtra ca 8 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Grovhacka basilikan och rör ned den och oliverna i tomatpannan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera pastan med tomat- och olivpannan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pasta inte innehåller ägg.

Tips

Barnknepet: ge barnen en lagom vass kniv och låt dem hjälpa till att skära korven i skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna papardelle
  • 1 rödlök
  • 1 liten röd spansk peppar
  • 480 g salsiccia
  • 1 msk olivolja
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 70 g snack oliver citron
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2697 kJ / 646 kCal