Tomat- och olivpanna med salsiccia
Denna tilltalande pastarätt svänger du ihop på mindre än en halvtimme! Med ingredienser som salsiccia, röd spansk peppar, oliver, vitlök, rosmarin, basilika och pasta (gärna pappardelle), blir detta en mättande och välsmakande måltid som kan avnjutas när som helst i veckan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna papardelle
1 rödlök
1 liten röd spansk peppar
480 g salsiccia
1 msk olivolja
400 g konserverade körsbärstomater
2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 kruka basilika
70 g snack oliver citron
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2697 KJ / 646 kCal
Fett28.7 g
Kolhydrater57.9 g
Protein35.3 g
Kommentar
Fantastiskt gott! Jag byter ut de gröna oliverna mot halverade kalamata-oliver och låter dem samt zesten av 1/2 citron puttra med. Dessutom steker jag korvskivorna för sig och låter dem rinna av på hushållspapper innan jag tillsätter dem.
Leena margareta
2020-02-05