UNDER 45 MIN | Medel

Salsiccia i tomatsås med oliver

En salsiccia i tomatsås med oliver blir härligt smakrik och mättande. Här äts korvsåsen sedan tillsammans med rostad potatis och en fräsch sallad gjord på rödlök och mâchesallad. En snabb och god vardagsrätt helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skiva och stek korven i en stekpanna i oljan några minuter. Häll i pastasåsen och oliverna med lagen, låt koka upp.
  4. Sallad: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med olivoljan och vinägern. Blanda ner salladen. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera den rostade potatisen med korven i tomatsås och salladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda tomatsåsen med 1/2 tsk rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 480 g salsiccia
  • 1/2 msk olja
  • 390 g pastasås basilika
  • 140 g oliver pimiento (oliver och lag)
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2787 kJ / 667 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept