Salsiccia i tomatsås med oliver
En salsiccia i tomatsås med oliver blir härligt smakrik och mättande. Här äts korvsåsen sedan tillsammans med rostad potatis och en fräsch sallad gjord på rödlök och mâchesallad. En snabb och god vardagsrätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 förp salsiccia (à 240 g)
1/2 msk olja
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
1 förp gröna oliver utan lag (à 70 g)
Sallad
1/2 rödlök
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2890 KJ / 692 kCal
Fett37 g
Salt6 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott & enkelt
Maria
2023-11-16Gott. Oliverna var jag tveksam till då jag inte gillar det i vanliga fall, men såhär ihop med resten av maten så gav dom en god sälta.
Ellinor
2023-11-15Mycket gott. Ser fram emot att servera salciccian så här vid nästa tapas😋
Jörgen
2023-09-04