“Tagine” på kyckling och sötpotatis

Betyg 3.8 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
“Tagine” på kyckling och sötpotatis

Tagine är namnet på en slags lergryta, men har med tiden blivit synonymt för en marockansk gryta. Det här blir en fantastisk kycklinggryta, full av orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, persilja och citron. Serveras med couscous och krämig yoghurt till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

“Tagine” på kyckling och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
400 g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 500 g sötpotatis
1 citron
1/2 kruka persilja
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl matyoghurt

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Jag tillsatte lite färsk chili och ökade kryddorna . Dessutom använde jag vegetariska filet pieces istället för kyckling. Jag tillsatte även squash och finstrimlad morot. Om jag varit i Marocko hade jag serverat detta med hembakat vitt bröd och en skål harissa.

    Laila

  • Mer kryddor behövs!!! Och 2 buljongtärningar. Annars blir det mild skolbespisning. Ganska söt rätt så citronen behövdes verkligen. SötotatisTärningarna bör vara ganska små så de kokar lite sönder - annars blir det blaskigt. 1x1,5 cm kanske…

    Marie

  • Hur varm ska ugnen vara? Hur länge i ugnen

    Viola

    Hej Viola! I detta recept behövs ingen ugn utan allt görs på spisen. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Fina smaker, jag hade i mer kryddor och färsk chili.

    Åsa

  • Väldigt gott om man har i mer av alla kryddor. Tack för tipset, Ida! Vi hade i två stora vitlöksklyftor, 1 msk spiskummin, 2 tsk kanel, tre buljongtärningar och 0,5 tsk salt. Blev supergott!

    Julia

  • Väldigt bra recept med, enkelt men med rätt smak! Lätt att variera också. Vi hade quorn istället för kyckling och eftersom vi inte hade sötpotatis hemma tog vi squash och aubergine. Aubergine stektes i små tärningar och rikligt med olja först av allt. Det är även gott att blanda i russin och gröna oliver, då blir det som att vara i Marocko igen!

    Per

  • Borde ha lyssnat på Ida - extra kryddor är ett måste!

    Erika

  • Helt okej men ingen sensation. Ha gärna i extra kryddor.

    Ida

Näringsvärde per portion

Energi2966 KJ / 708 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater90 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Marockansk grönsakspanna
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegetarisk Feijoada
    Betyg 3.6 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära
    Betyg 4.1 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tagine på kyckling och pumpa
    Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad