Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära

36
3
Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära

Vackra och utsökta sötpotatisbiffar som skiner upp som två solar på tallriken. Biffarna blir otroligt smakrika med hjälp av kryddig ingefära och får en härlig textur av cashewnötter och sesamfrön. Servera med en varm couscoussallad med persilja och plommontomater och ringla över yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära

Ingredienser

4 portioner

Biffar

100 g cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk riven ingefära
1 lime
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk sesamfrön
1/2 dl majsstärkelse
2 msk olja

Couscous

1/2 kruka färsk persilja
65 g babyspenat
4 port couscous
250 g miniplommontomater

Till servering

1 1/2 dl yoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alt ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Marika

2021-11-03

Kul och nyttigt recept. Saknade sås så gjorde en på fetaost och yoghurt.

Annika

2020-07-09

Gott men mycket att hacka och mosa som det brukar vara i vegetariska recept.. Tog bulgur istället o hade även mango chutney till vilket blev väldigt bra

Helena

2018-02-12

Helt enkelt supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3221 KJ / 772 kCal
Fett 258 g
Salt 3 g
Kolhydrater 100 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden