Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära

Vackra och utsökta sötpotatisbiffar som skiner upp som två solar på tallriken. Biffarna blir otroligt smakrika med hjälp av kryddig ingefära och får en härlig textur av cashewnötter och sesamfrön. Servera med en varm couscoussallad med persilja och plommontomater och ringla över yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Lägg cashewnötterna i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Skala och riv sötpotatisen grovt. Pressa ur ev. vätska. Skala och riv ingefäran. Riv det yttersta skalet av limen. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda dem med ingefära och limeskal. Krydda med salt och peppar. 
  4. Låt nötterna rinna av och mixa dem. Blanda bönorna med nötter, sötpotatis, sesamfrön och majsstärkelse till en smet. Låt vila minst 15 minuter.
  5. Forma bönsmeten till 8 burgare. 
  6. Stek burgarna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.
  7. Couscous: Mixa persilja och spenat fint i en matberedare. Tillsätt couscousen och pulsa ett par gånger. 
  8. Koka upp vatten och salt enligt anvisningen på couscousförpackningen och häll över couscousen och låt stå ca 5 minuter. 
  9. Dela tomaterna i halvor, blanda dem med couscousen. Smaka av med salt och peppar.
  10. Till servering: Servera couscousen med yoghurten och biffarna.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alt ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Biffar
  • 100 g cashewnötter
  • 200 g sötpotatis
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • 1 lime
  • 2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 2 msk olja
Couscous
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 65 g babyspenat
  • 4 port couscous
  • 250 g miniplommontomater
Till servering
  • 1 1/2 dl yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3221 kJ / 772 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer