Cashew- och sötpotatisbiffar med ingefära
Vackra och utsökta sötpotatisbiffar som skiner upp som två solar på tallriken. Biffarna blir otroligt smakrika med hjälp av kryddig ingefära och får en härlig textur av cashewnötter och sesamfrön. Servera med en varm couscoussallad med persilja och plommontomater och ringla över yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
Biffar
Couscous
Till servering
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alt ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suveränt goda, istället för riven ingefära tog jag malen fungerade perfekt och adderade lite lime. Gick jättebra att steka allt höll ihop. Jag tog svenskt havreris. Nästan allt Eco :) Plus matlåda till jobbet. Tack! ICA
Maria acrelia
2023-10-27Jag lyckades inte alls med detta recept. Fick knäcka i några ägg för att få det att bli annat än smulor. Tror att mitt misstag var att jag rev sötpotatisen för grovt (för stora bitar). Med ägg blev det iaf biffar, men de var (trots att jag ökade ingefäran) ganska smaklösa. Smakade mest mjöl (vilket troligen kommer från bönorna). Synd, jag älskar de flesta vegetariska biffarna och denna smaksättning lät så god!
Sara
2023-08-24God smak men inget wow. Tycker att biffarna blev för mosiga och vill hitta ett recept som ger fastare konsistens.
Jill
2023-05-15