Tacotorsk i ugn med gurka och gräddfil
Tacosmaken behöver inte stanna vid den klassiska fredags-tacosen, utan här sätter den kryddan på den ugnsbakade torsken. Kryddan, ströbröd och riven ost strös över fisken, och ihop med kokt ris, krispig gurka och gräddfil är kvällens måltid nu redo att serveras!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
600 g torskfilé
25 g fish taco kryddmix
2 msk ströbröd
1 dl riven prästost
1 gurka
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1982 KJ / 473 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat detta recept två gånger nu, med ris alternativt kokt potatis. Båda gångerna byttes gräddfilen mot creme fraiche + gräslök. Helt enkelt KANON. Hädanefter, kommer det alltid att finnas fish taco kryddmix här hemma.
Svante
2020-10-30Varken jag eller barnen tyckte om det. Riktigt illa.
Lotta
2019-11-14Hej Lotta! Vad tråkigt att höra att ni inte gillade maten. Vi tar med oss feedbacken till våra kockar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-15Det var första gången som jag sa till barnen att de inte behövde äta upp - inte ens jag som vuxen som anser mig äta det mesta kunde förmå mig att äta detta. Gör om, gör rätt ICA!!!
Daniel
2019-11-07Hej Daniel! Tack för din kommentar. Vad tråkigt att det inte smakade som önskat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-11-08