UNDER 45 MIN | Medel

Tacotorsk i ugn med gurka och gräddfil

Tacosmaken behöver inte stanna vid den klassiska fredags-tacosen, utan här sätter den kryddan på den ugnsbakade torsken. Kryddan, ströbröd och riven ost strös över fisken, och ihop med kokt ris, krispig gurka och gräddfil är kvällens måltid nu redo att serveras!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg torsken i en ugnsform och strö över tacokrydda, ströbröd och riven ost. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  5. Skär gurkan i skivor.
  6. Servera torsken med ris, gurka och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 600 g torskfilé
  • 25 g fish taco kryddmix
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl riven prästost
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 1982 kJ / 473 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept