Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj med majs och gräddfil

Fredagen är räddad! Här har du en krispig tacopaj med majs och gräddfil som nog går hem både hos stora och små. Stek tacoköttfärsen och blanda med morötter, pastasås och majs innan du fyller det förgräddade pajskalet och strör över ost. Servera med gräddfil och krispig isbergssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Paj: Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Låt majsen rinna av. Skala och riv morötterna.
  4. Bryn färsen och morötterna i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda färsen med tacokryddan, rör ner pastasås och majs och låt det bli varmt.
  6. Fyll pajskalet med färsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Till servering: Skär salladen i bitar.
  8. Servera pajen med gräddfil och sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd eller gör egen glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 250 g kyld pajdeg
  • 150 g majskorn
  • 2 morötter
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
  • 390 g pastasås vitlök
  • 1 dl riven ost
Till servering
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2875 kJ / 687 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer