Tacogratäng med tortillachips
Kan man äta något med tacos och det inte är en fredag? Jajjemen, det går alldeles utmärkt! Här serveras en tacogratäng där du toppar gratängen med hela tacochips. Servera sedan med lite strimlad sallad och de tacochips som blir över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
1/2 msk olja
500 g blandfärs
2 msk tomatpuré
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
4 port ris eller annat gryn
1 förp majskorn (à 150 g)
2 dl lätt crème fraiche
100 g tortillachips (gärna med ostsmak)
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3134 KJ / 749 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein33 g
Kommentarer
Mycket enkel och god gratäng. Mild i smaken, men med lite kajennpeppar, så blev den perfekt! Vi doftade också över lite Västerbottenost när vi åt den. vilket förhöjde smaken ännu mer!
Eva
2021-01-19Hej, hur lägger jag detta recept i veckoplaneringen? Finns det något lätt sätt?
Jenny
2020-12-18Upplever att en portion av tacokryddan blev i svagaste laget men helt ok rätt i övrigt.
Camilla
2020-05-22