UNDER 45 MIN | Medel

Tacogratäng med tortillachips

Kan man äta något med tacos och det inte är en fredag? Jajjemen, det går alldeles utmärkt! Här serveras en tacogratäng där du toppar gratängen med hela tacochips. Servera sedan med lite strimlad sallad och de tacochips som blir över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och riv lök och morot. Stek lök- och morotsrivet i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen några minuter. Rör i tomatpuré, kryddmix och vattnet. Låt koka någon minut.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Häll i majsen med spadet i stekpannan och låt det bli varmt. Häll upp färsen i en ugnsform och klicka över crème fraichen. Strö över hälften av chipsen och sätt in mitt i ugnen ca 8 minuter. 
  5. Strimla salladen.
  6. Servera gratängen med ris, sallad och resten av chipsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfria chips.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och chips till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Krydda färsen med lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1/2 msk olja
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 påse taco kryddmix (à 28 g)
  • 1 dl vatten
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g tortillachips (gärna med ostsmak)
  • 1/2 isbergssallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3134 kJ / 749 kCal