Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj med avokado

För er som gillar tacos är här en riktigt smaskig tacopaj att bjuda på till middag. Perfekt vardagsmat som är enkel att tillaga. Pajdegen förgräddas i ugnen innan den fylls med tacokryddad färs. Toppa med ost innan den gräddas klart för en äkta tacokänsla. Servera med avokado och krispiga grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Paj: Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Bryn färsen i oljan i en stekpanna.
  4. Krydda färsen med tacokryddan och rör ner pastasåsen och vattnet och låt det bli varmt.
  5. Fyll pajskalet med färsen. Strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Grönsaker: Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet, skär det och tomaterna i klyftor. Skär salladen i bitar.
  7. Servera pajen med avokado, tomater och salladen.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pajdeg eller gör egen glutenfri deg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 250 g kyld pajdeg
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 390 g pastasås vitlök
  • 1 dl vatten
  • 1 dl riven ost
Grönsaker
  • 2 avokado
  • 3 tomater
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3241 kJ / 774 kCal