Tacostekt fläskytterfilé med vitlöksdipp

Dags att steka fläskfilé med tacotwist! Med vanlig tacokrydda ger du enkelt köttet den där smarriga fredagskänslan. Till detta serverar du ris, tomater och en vitlökssås. Lika enkelt som gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris
600 g fläskytterfilé
1 tsk olja
30 g tacokrydda
1 vitlöksklyfta
2 dl matygoghurt eller gräddfil
salt
peppar
3 tomater
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 477 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja. Har bättre kryddningar. Men visst kul att testa. Kanske gjorde jag fel som kryddade under stekningen.
Elisabeth
2022-11-06Helt ok, mört och fint kött! blandade i lite majs i riset på slutet. Rörde ner majonnäs och honung i vitlökssåsen.
Louise
2022-01-20❤️ - gott älskar den, jag kryddade lite extra 👍👍👍👍👍
Gaby
2022-01-06