Fläskytterfilé i dragonsås med pressad potatis
Saftiga fläskfiléer serveras ikväll med en len dragonsås, pressad potatis och broccoli. Såsen har lite samma smaker som en bearnaisesås. Inte så pjåkigt alls en trött vardagkväll!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
ca 650 g fläskytterfilé
1 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 641 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott tyckte både vi och gästerna
Barbro
2024-11-09Kan jag använda färsk dragon i såsen? Hur mycket färsk motsvarar 2 tsk torkad?
Carin
2024-07-25Hej Carin! Det blir nog lagom med en kruka ungefär. Eller om du odlar själv så, 1 msk finhackad dragon. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-26Supergod sås!
Lina boel
2024-06-07