Fläskytterfilé i hoisinsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fläskytterfilé i hoisinsås

Veckans enklaste recept är kanske också det godaste? Med skivad fläskytterfilé och hoisinsås i stekpannan har du allt du behöver för en snabblagad och god måltid. Klar på några minuter dessutom! Servera med kokt ris eller nudlar och paprika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Skär köttet i skivor och bryn på båda sidor i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll i hoisinsås och vatten och låt sjuda några minuter.
  4. Servera köttet i såsen med ris och paprika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj en hoisinsås utan gluten.

Klimatanpassa

Denna rätt blir lika god om du byter ut fläskytterfilén med kycklingfilé och då minskar du samtidigt klimatpåverkan med 50 %. Väljer du äggnudlar istället för ris hjälper du klimatet ytterligare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 dl hoisinsås
Att ha hemma
  • 4 portioner ris eller nudlar
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2449 kJ / 585 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept